Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Bývalý šéf Nissanu Carlos Ghosn popiera všetky obvinenia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Japonská prokuratúra zatkla Ghosna a Kellyho za údajné úmyselné zatajenie polovice z 10 miliárd jenov (78,08 milióna eur), ktoré Ghosn zarobil v rokoch 2010 až 2015.

Tokio 25. novembra (TASR) - Bývalý šéf Nissanu Carlos Ghosn popiera všetky obvinenia. Ghosn podľa informácií japonskej verejnoprávnej televízie NHK vyšetrovateľom povedal, že nemal v úmysle podhodnotiť svoje príjmy a poprel obvinenia.

Bývalý člen predstavenstva Nissanu Greg Kelly bránil Ghosnove príjmy. Podľa neho na túto tému diskutoval s ostatnými členmi predstavenstva a jeho odmeny boli primerané.

Japonská prokuratúra zatkla Ghosna a Kellyho za údajné úmyselné zatajenie polovice z 10 miliárd jenov (78,08 milióna eur), ktoré Ghosn zarobil v rokoch 2010 až 2015. Samotný Nissan hovoril o ďalších nezrovnalostiach a oboch z ich funkcií odvolal.

Automobilka chce nominovať nového kandidáta na predsedu predstavenstva v priebehu jedného alebo dvoch mesiacov, i keď by tak rada urobila ešte pred nadchádzajúcim zasadnutím správnej rady plánovaným na 20. decembra.

(1 EUR = 128,07 JPY)