Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Čínska automobilka Geely mierne zvýšila polročný zisk

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Pod nečakané zvýšenie čistého zisku sa podpísal výrazný rast tržieb. Dosiahli 73,18 miliardy jüanov, čo medziročne predstavuje rast o 26 %.

Peking 22. augusta (TASR) - Čínska automobilka Geely Automobile Holdings oznámila v utorok zisk za 1. polrok, ktorým prekonala očakávania trhov, napriek tomu, že rast zisku bol minimálny. Analytici však počítali s poklesom. Zisk podporilo výrazné zvýšenie tržieb, ktoré vzrástli o viac než štvrtinu. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Bloomberg a portálu RTTNews.

Zisk Geely za prvých šesť mesiacov roka dosiahol 1,57 miliardy jüanov (197,59 milióna eur). V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast o 1 %. Analytici však počítali s poklesom zisku na 1,51 miliardy z 1,55 miliardy jüanov za 1. polrok roka 2022.

Pod nečakané zvýšenie čistého zisku sa podpísal výrazný rast tržieb. Dosiahli 73,18 miliardy jüanov, čo medziročne predstavuje rast o 26 %.

Čo sa týka vyhliadok na najbližšie obdobie, manažment Geely uviedol, že aj keď rast na trhu s novými energetickým vozidlami je pomalý, firma je naďalej optimistická a verí, že tento rok splní svoj stanovený cieľ v oblasti predaja. Stále tak očakáva, že za rok 2023 predá 1,65 milióna áut.

(1 EUR = 7,9456 CNY)