Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Continental vykázal v 3. kvartáli stratu

Na archívnej snímke zo 16. septembra 2020 logo výrobcu autokomponentov Continental. Foto: TASR/AP

Konsolidované tržby v 3. štvrťroku klesli na 10,3 miliardy eur z 11,1 miliardy eur pred rokom.

Hannover 11. novembra (TASR) - Nemecký koncern Continental, najväčší európsky dodávateľ komponentov pre automobilový priemysel z hľadiska tržieb, vykázal za 3. štvrťrok 2020 čistú stratu. Dôvodom boli pandémia nového koronavírusu, ktorá tvrdo zasiahla automobilový priemysel, a náklady na reštrukturalizáciu.

Continental zaznamenal v období júl-september 2020 čistú stratu 719,3 milióna eur. To však bolo menej ako strata 2 miliardy eur pred rokom.

Upravený prevádzkový zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) sa zvýšil na 832 miliónov eur zo 612 miliónov eur v predchádzajúcom roku. Upravená marža EBIT stúpla na 8,1 % z vlaňajších 5,6 %.

Konsolidované tržby v 3. štvrťroku klesli na 10,3 miliardy eur z 11,1 miliardy eur pred rokom.

Continental v stredu varoval pred ďalšími výdavkami na reštrukturalizáciu vo 4. štvrťroku, ktoré ovplyvnia jeho príjem. Uviedol však, že očakáva pozitívny voľný hotovostný tok v roku 2020 napriek tomu, že pandémia ochorenia COVID-19 zasiahla dopyt.

Spoločnosť Continental už minulý mesiac upozornila, že po odpisoch z hodnoty aktív a nákladoch na reštrukturalizáciu zaznamená stratu v 3. štvrťroku, a oznámila tiež, že jej výkonný riaditeľ Elmar Degenhart odstúpi z funkcie 30. novembra zo zdravotných dôvodov.

Spoločnosť Continental vydala nový výhľad a očakáva, že jej konsolidované tržby sa budú v roku 2020 pohybovať okolo úrovne 37,5 miliardy eur a upravená marža EBIT dosiahne zhruba 3 %.