Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ford očakáva úroveň výroby v USA pred pandémiou do začiatku júla

Logo automobilky Ford. Foto: TASR/AP

Počas prvých troch týždňov po reštarte dosiahla produkcia v závodoch Fordu približne 96 % plánovaného objemu.

Detroit 10. júna (TASR) – Americká automobilka Ford Motor očakáva, že výroba v jej závodoch v USA sa do začiatku júla vráti na úroveň pred pandémiou nového koronavírusu, ktorá odstavila automobilový priemysel v USA na dva mesiace.

„Očakávame, že do 6. júla budú všetky naše závody v USA fungovať ako pred vypuknutím ochorenia COVID-19,“ povedal prevádzkový riaditeľ Jim Farley na internete v rámci prezentácie Fordu na auto konferencii Deutsche Bank. Ford a ďalšie automobilky z Detroitu obnovili 18. mája výrobu v Spojených štátoch.

Farley uviedol, že počas prvých troch týždňov po reštarte dosiahla produkcia v závodoch Fordu približne 96 % plánovaného objemu.

„Sme skutočne spokojní s naším začiatkom,“ vyhlásil a dodal, že začiatkom druhého júlového týždňa chce Ford pridať tretiu zmenu v mnohých svojich závodoch, keďže pripravuje spustenie výroby novej verzie vysoko ziskového pick-upu F-150 v USA, ako aj nového SUV Bronco a elektrického SUV Mustang Mach-E.

Farley pripustil, že na načasovanie spustenia výroby týchto modelov mala „určitý vplyv“ pandémia, pretože závody automobilky boli počas blokády zatvorené. Ford predstaví elektrické verzie pick-upu F-150 a dodávky Transit v najbližších 24 mesiacoch, dodal Farley.