Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Koronakríza v 1.kvartáli prehĺbila stratu automobilky Aston Martin

Nový model Aston Martin z dizajnového štúdia Bertone predstavia na 83. ročníku medzinárodného autosalónu vo švajčiarskej Ženeve roku 2013. Foto: TASR/AP

Aston Martin okrem toho skúma možnosti zlepšenia svojej finančnej situácie.

Londýn 13. mája (TASR) - Koronakríza stiahla britského výrobcu luxusných športových áut Aston Martin ešte hlbšie do červených čísel. Strata pred zdanením v 1. kvartáli prudko vzrástla na 118,9 milióna GBP (135,46 milióna eur) zo 17,3 milióna GBP v rovnakom období vlani. Dodávky padli o 45 % na 578 áut.

Automobilka uviedla, že vzhľadom na aktuálnu pandémiu nie sú možné prognózy pre aktuálny rok, a stiahla svoje pôvodné ciele.

Takmer všetci predajcovia sú pre pandémiu dočasne zatvorení, výroba sa zastavila. Produkcia športovo-úžitkového vozidla (SUV) DBX sa však napriek tomu uskutočňuje v súlade s plánmi. Tento nový model by sa mal začať dodávať v lete, automobilka má množstvo predobjednávok. Firma sa naďalej sústredí na vyváženie ponuky a dopytu a zníženie zásob u predajcov. Aston Martin okrem toho skúma možnosti zlepšenia svojej finančnej situácie.

(1 EUR = 0,87773 GBP)