Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Tata Motors v 1. kvartáli výrazne znížila stratu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Firmu Tata Motors naďalej zasahuje nedostatok čipov a ako najväčšia indická automobilka uviedla, očakáva, že tento problém bude pretrvávať aj v nasledujúcom kvartáli.

Bengalúr 26. júla (TASR) – Tata Motors, materská spoločnosť britskej automobilky Jaguar Land Rover, vykázala za 1. kvartál svojho obchodného roka stratu v prepočte 508 miliónov eur. Napriek zvýšenému dopytu po osobných autách firmu naďalej obmedzoval nedostatok polovodičov. V porovnaní s 1. kvartálom predchádzajúceho obchodného roka sa však strata výrazne znížila.

Strata za 1. štvrťrok obchodného roka 2021/2022, čo znamená za obdobie od apríla do konca júna, dosiahla 44,51 miliardy rupií (508,16 milióna eur). V rovnakom období minulého obchodného roka vykázala Tata Motors stratu na úrovni 84,38 miliardy rupií.

Firmu Tata Motors naďalej zasahuje nedostatok čipov a ako najväčšia indická automobilka uviedla, očakáva, že tento problém bude pretrvávať aj v nasledujúcom kvartáli. Podľa nej bude problém ešte väčší než za obdobie apríl až jún, v 2. polroku obchodného roka by sa však situácia mala zlepšovať.