Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Moody’s znížila rating Renaultu do špekulatívneho pásma

Logo automobilky Renault Foto: TASR/AP

Brokerská firma Jefferies znížila cieľovú cenu akcie Renaultu na 28 eur z 38 eur.

Paríž 19. februára (TASR) - Agentúra Moody’s v utorok (18. 2.) večer zhoršila známku úverovej bonity Renaultu a tá sa dostala do špekulatívneho pásma. Akcie automobilky v stredu výrazne oslabili.

Moody’s znížila rating Renaultu na Ba1. Dôvodom boli slabé celoročné hospodárske výsledky. Automobilka vlani zaznamenala prvú stratu za desaťročie, čo ukázali výsledky predložené v piatok (14. 2.).

Akcie Renaultu v rannom obchodovaní v stredu padli o 2,3 % na 30,2 eura, čo bolo najmenej od polovice roka 2012, a patrili medzi tituly hlavného parížskeho indexu CAC 40 s najhoršou výkonnosťou.

"Zníženie ratingu na Ba1 spôsobilo výrazné zhoršenie prevádzkového výsledku v roku 2019, ktorý už nie je primeraný pre ratingovú kategóriu Baa3," uviedla Moody’s. "Na základe vyhliadok firmy pre rok 2020 počítajúcich s ďalším poklesom prevádzkovej marže skupiny a s pokračujúcou slabosťou trhového prostredia, neočakávame, že Renault bude v strednodobom horizonte schopný vrátiť sa na zdravé úrovne prevádzkovej marže."

Brokerská firma Jefferies znížila cieľovú cenu akcie Renaultu na 28 eur z 38 eur.