Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Renault pre koronavírus prerušil výrobu v juhokórejskej továrni

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Aj americký Fiat Chrysler varoval, že prerušenie dodávok dielov pre šírenie vírusu môže v nadchádzajúcich dvoch až štyroch týždňoch ovplyvniť výrobu v jednej z jeho európskych tovární.

Paríž 7. februára (TASR) - Francúzska automobilka Renault v piatok oznámila, že od 11. februára na štyri dni preruší výrobu vo svojej juhokórejskej fabrike v Busane, ktorá patrí jej dcérskej spoločnosti RSM. Dôvodom sú problémy s dodávkami montážnych dielov z Číny pre epidémiu koronavírusu.

"Továreň v Busane vzhľadom na geografickú blízkosť najviac pociťuje výpadky v zásobovaní z Číny," povedala hovorkyňa Renaultu pre agentúru Reuters. Podľa nej Renault a jeho partner Nissan úzko spolupracujú na vyriešení problémov, keďže v Busane sa vyrába populárny Nissan Rogue.

Renault v pondelok (3. 2.) predĺžil prerušenie výroby vo svojej fabrike vo Wuhane až do 13. februára. Urobil tak v súlade s odporúčaním čínskej vlády po vypuknutí epidémie koronavírusu.

Aj americký Fiat Chrysler vo štvrtok (6. 2.) varoval, že prerušenie dodávok dielov pre šírenie vírusu môže v nadchádzajúcich dvoch až štyroch týždňoch ovplyvniť výrobu v jednej z jeho európskych tovární.