Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V bratislavskom závode VW Slovakia vyrobili sedemmiliónty automobil

Na snímke lisovňa v závode Volkswagen Slovakia v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kovarovič Makayová podčiarkla, že Volkswagen Touareg sa vyrába exkluzívne v Bratislave pre celý svet už viac ako dve desaťročia.

Bratislava 1. júna (TASR) - V bratislavskom závode Volkswagen (VW) Slovakia vyrobili v stredu (31. 5.) podvečer sedemmiliónty automobil. Je ním VW Touareg, ktorý smeruje do Číny. Informovala o tom hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

"Podarilo sa nám to aj napriek mimoriadne náročnej situácii a krízam, ktorým sme museli v uplynulých rokoch čeliť a ešte stále čelíme,"
uviedol Oliver Grünberg, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagen Slovakia.

Kovarovič Makayová podčiarkla, že Volkswagen Touareg sa vyrába exkluzívne v Bratislave pre celý svet už viac ako dve desaťročia. Vyrába sa na jednej linke spolu s ďalšími dvoma SUV modelmi Audi Q7 a Audi Q8.

Dodala, že bratislavský závod VW Slovakia je prvou a najväčšou automobilkou v SR. Priamo zamestnáva takmer 11.000 ľudí a ďalším tisíckam ľudí dávajú prácu jeho partnerské firmy a dodávatelia. Aktuálne vyrába osem modelov štyroch koncernových značiek, od malých mestských áut po veľké SUV. Medzi siedmimi miliónmi vyrobenými vozidlami je 18 modelov piatich koncernových značiek Volkswagen, Škoda, Porsche, Audi a Seat.