Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Výroba v trnavskej automobilke začne v utorok 12. mája

Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia nevyrába kvôli pandémii nového koronavírusu od 19. marca 2020. Počas odstávky výroby zriadili na pracovisku viacero sanitárnych opatrení. Na snímke zamestnance automobilky s ochranným rúškom a štítom počas prezentácie nových sanitárnych opatrení v trnavskej automobilke Groupe PSA Slovakia v Trnave v piatok 17. apríla 2020. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Aktuálne vytvára v Trnave okolo 4500 pracovných postov.

Trnava 7. mája (TASR) - Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia začne s obnovovaním výroby po viac ako siedmich týždňoch v utorok 12. mája. Informoval o tom hovorca Peter Švec.

Už od nadchádzajúceho víkendu spúšťa prípravné práce, ktoré sú predpokladom postupného rozbehu výroby. Samotná výroba začne v utorok na prevádzke zvarovňa. "Výroba bude zvyšok budúceho týždňa v režime jednej pracovnej zmeny. O ďalšom vývoji budeme informovať vo štvrtok 14. mája," uviedol Švec.   Automobilka pozastavila produkciu 19. marca pre komplikácie s dodávkami dielov, poklesu dopytu o viac ako 90 %, a tiež z dôvodu ochrany zamestnancov pred novým koronavírusom. Aktuálne vytvára v Trnave okolo 4500 pracovných postov.