Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Automobilka Stellantis Trnava testovala už šiesty víkend po sebe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z toho bolo pozitívnych sedem osôb, ktoré okamžite nastúpili do karantény. Celková miera pozitivity sa znížila na 0,38 percenta.

Trnava 28. februára (TASR) - Počas v poradí už šiesteho testovania v trnavskej automobilke Stellantis v piatok a sobotu (26. a 27. 2.) otestovali 1852 zamestnancov výrobného centra a pracovníkov externých spoločností. Z toho bolo pozitívnych sedem osôb, ktoré okamžite nastúpili do karantény. Celková miera pozitivity sa znížila na 0,38 percenta. Informoval o tom hovorca automobilky Peter Švec.

Ako dodal, testovanie bude pokračovať v pondelok (1. 3.) v koordinácii s mestom Trnava a Okresným úradom Trnava.

V boji s pandémiou aplikuje automobilka prísne opatrenia protokolu skupiny Stellantis. Patrí medzi ne kontrola protokolu sledovania zdravotného stavu zamestnancov pri vstupe do fabriky, meranie telesnej teploty, kontrola certifikátu antigénového testu nie staršieho ako sedem dní. Každý zamestnanec dostáva štyri hygienické rúška na deň, porady sa uskutočňujú len na diaľku a povinný home office majú všetci, ktorých charakter práce to umožňuje.

Spojením skupiny Fiat Chrysler Automobiles FCA a skupiny Groupe PSA, ktorej súčasťou je aj trnavská automobilka, vznikla dňom 16. januára 2021 nová spoločnosť Stellantis.