Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Zamestnávatelia nesúhlasia s Hegerovou kritikou klubu 500

Na archívnej snímke sprava prezident AZZZ Tomáš Malatinský. Foto: TASR/Martin Turanovič

Nepovažujeme za šťastné, ak sa na kritické názory zamestnávateľov reaguje hrozbou zo strany štátnej moci, hovorí Tomáš Malatinský.

Bratislava 5. augusta (TASR) – Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) sa ohradila voči výrokom ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO), podľa ktorých okrem predsedu Klubu 500 Vladimíra Sotáka žiadne ďalšie zamestnávateľské združenia v súvislosti so štátnou pomocou "nekričia". AZZZ pripomenula, že opakovane zdôrazňuje potrebu urýchleného konania a reálnej pomoci všetkým zamestnávateľom, čo sa podľa nej nedeje.

"Vždy sme argumentovali na základe faktov, nie emócií, preto konštruktívnu kritiku by mali štátni predstavitelia zniesť," uviedla AZZZ. Asociácia upozornila, že opatrenia vlády na záchranu ekonomiky nie sú ani dostatočné. "Mnoho firiem sa napriek štátnej pomoci stále ocitá vo finančných problémoch. Ak podnikatelia niekoľko rokov svedomito platia dane, odvody či iné poplatky a v čase krízy nedostanú adekvátnu pomoc, sú z tejto situácie, pochopiteľne, frustrovaní," uviedla AZZZ.

AZZZ zdôraznila, že sa jednotlivé strany musia vrátiť za rokovací stôl, mať pravidelné stretnutia a nie riešiť takúto vážnu problematiku odkazmi cez médiá. "Nepovažujeme za šťastné, ak sa na kritické názory zamestnávateľov reaguje hrozbou zo strany štátnej moci. Zásadne odmietame štátnu šikanu, kde na základe vyjadrenia názoru môže mať firma alebo zástupcovia firiem sankcie," dodal prezident AZZZ Tomáš Malatinský.