Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Zamestnávatelia vyzvali lídrov na vytvorenie novej vlády čo najskôr

Na archívnej snímke Tomáš Malatinsky Foto: TASR/Štefan Puškáš

Výsledky parlamentných volieb boli podľa asociácie veľkým prekvapením, ktoré môže zásadne ovplyvniť ekonomickú situáciu.

Bratislava 7. marca (TASR) - Na vytvorenie novej vlády v čo najkratšom čase vyzvala dnes listom lídrov politických strán, ktoré v parlamentných voľbách v sobotu získali mandát na zastupovanie od občanov, Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR. Žiada, aby napriek zvoleniu politických subjektov s rôznymi skúsenosťami a odlišným zameraním vyvinuli maximálne úsilie na vytvorenie vlády, ktorá "bude schopná zabezpečiť ochranu záujmov Slovenska, podporí hospodársky rast a zvýši životnú úroveň občanov, a to aj za cenu nevyhnutných kompromisov".

"Európa už dnes je a bude ešte intenzívnejšie konfrontovaná s problémami, ktoré ohrozujú jej ďalšiu existenciu v súčasnej podobe. Slovensko bude o pár týždňov viesť ostatné krajiny EÚ ako predsedajúca krajina. Bude to náročná úloha. Teraz nadišla chvíľa, kedy musíme zabrať, ísť spolu a nie proti sebe a všetkým dokázať, že sme nielen kultúrne a ekonomicky, ale aj politicky vyspelý a funkčný štát, na ktorý sa môžu európski partneri spoľahnúť a jeho občania naň môžu byť právom hrdí," uviedol prezident AZZZ Tomáš Malatinský.

Výsledky parlamentných volieb boli podľa asociácie veľkým prekvapením, ktoré môže zásadne ovplyvniť ekonomickú situáciu. "Stabilná, skúsená a funkčná vláda je dôležitým faktorom pre ekonomické napredovanie," reagovala pre TASR tlačová hovorkyňa asociácie Miriam Špániková. Zostavenie vlády bude podľa AZZZ "veľmi náročné, plné kompromisov, avšak nie nemožné," zdôraznila. Vstup Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko do parlamentu pripisuje rozčarovaniu občanov z neriešenia dôležitých otázok, ktoré majú zásadný vplyv na ich životnú úroveň.

AZZZ preferuje vytvorenie koaličnej vlády, nie úradníckej. "Taktiež hovoríme nie predčasným voľbám," odkázal Malatinský.