Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

J. Počiatek sa stretol s A. Babišom

Andrej Babiš Foto: idnes.cz

Ministri diskutovali o diaľniciach aj financiách.

Bratislava 30. januára (TASR) - Na slovenské ministerstvo dopravy dnes zavítal nový šéf rezortu financií Českej republiky Andrej Babiš (ANO). Keďže jeho strane ANO prináleží podľa koaličnej zmluvy aj ministerstvo dopravy, s Jánom Počiatkom (Smer-SD) diskutovali o diaľniciach aj financiách. Počiatek totiž v minulosti sedel aj na stoličke ministra financií.

"Témy rokovania boli široké, od možných diaľničných prepojení oboch krajín cez prípravu nového obdobia eurofondov, výmenu skúseností z pôsobenia v štátnej správe až po boj s daňovými podvodníkmi," priblížil hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Samotný Babiš ešte pred stretnutím pre médiá uviedol, že chce pri dnenšej návšteve zistiť napríklad to, ako sa bude stavať diaľnica medzi Žilinou a českým mestom Třinec.

Ministri sa podľa Kóňu na stretnutí dohodli, že Počiatek v najbližšom čase príjme aj svojich rezortných kolegov z Prahy. A to ministra dopravy Antonína Prachařa a ministerku pre miestny rozvoj Věru Jourovú. Majú rozoberať možnosti spolupráce slovenskej a českej strany v oblasti dopravy a regionálneho rozvoja.