Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

BaFin vyzval Deutsche Bank na viac akcie proti praniu špinavých peňazí

Na archívnej snímke sídlo Deutsche Bank vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Podľa správ, ktoré nemecké médiá uverejnili koncom tohto týždňa, regulačný úrad hrozí najväčšej nemeckej banke pokutami, ak nezavedie jeho predchádzajúce nariadenia z rokov 2018 a 2019.

Frankfurt nad Mohanom 6. novembra (TASR) - Nemecký úrad pre finančný dohľad (BaFin) vyzval Deutsche Bank, aby urobila viac v boji proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu. TASR o tom informuje na základe správy DPA.

Podľa správ, ktoré nemecké médiá uverejnili koncom tohto týždňa, regulačný úrad hrozí najväčšej nemeckej banke pokutami, ak nezavedie jeho predchádzajúce nariadenia z rokov 2018 a 2019.

V septembri 2018 BaFin nariadil Deutsche Bank, aby v rámci "predchádzania praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu prijala primerané vnútorné bezpečnostné opatrenia a dodržiavala všeobecné a povinné nariadenia v otázke pozornosti a bdelosti". V tom čase bol prvýkrát v nemeckom bankovom sektore vymenovaný špeciálny úradník, ktorý mal monitorovať zavádzanie nariadených opatrní v Deutsche Bank.

V apríli minulého roka BaFin rozšíril mandát tohto osobitného zástupcu.

Vo vyhlásení vydanom v piatok (4. 11.) neskoro večer Deutsche Bank uviedla, že nový dekrét BaFin sa týka riešenia problémov identifikovaných v minulosti v rámci už dohodnutých termínov, pričom poznamenala, že neboli identifikované žiadne ďalšie nové problémy.

"S BaFin sme sa dohodli na nevyhnutných opatreniach a veľkú časť z nich sme už uskutočnili. Budeme pokračovať v nasadzovaní potrebných zdrojov a zabezpečíme primeranú prioritu pri riadení banky, aby sme neustále zlepšovali naše kontrolné prostredie a splnili očakávania regulačného úradu," uviedol hovorca Deutsche Bank.