Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Banka Intesa Sanpaolo zlepšila odhad celoročného zisku

Ilustračná snímka. Foto: Intesa Sanpaolo

Intesa sa tak pripojila k ďalším európskym bankám ako francúzska BNP Paribas či španielska BBVA, ktoré rovnako vykázali dobré výsledky.

Miláno 3. novembra (TASR) - Najväčšia talianska banka Intesa Sanpaolo zlepšila prognózu celoročného zisku po tom, ako za 3. kvartál vykázala lepšie výsledky, než sa očakávalo. Výsledky podporili nižšie než predpokladané straty z úverov a vyššie príjmy z obchodovania.

Ako informovala agentúra Reuters, Intesa Sanpaolo oznámila za obdobie júl až september čistý zisk na úrovni 983 miliónov eur. Výsledok je tak výrazne lepší, než predpokladali ekonómovia. Tí očakávali, že banka zaznamená čistý zisk na úrovni zhruba 850 miliónov eur.

Intesa sa tak pripojila k ďalším európskym bankám ako francúzska BNP Paribas či španielska BBVA, ktoré rovnako vykázali dobré výsledky. Aj v ich prípadoch výsledky podporilo buď zníženie alebo uvoľnenie rezerv na krytie prípadných úverových strát.

Tržby dosiahli 5,09 miliardy eur. Aj v tomto prípade banka prekonala očakávania, keď analytici oslovení agentúrou Reuters počítali s tržbami na úrovni 4,93 miliardy eur.

Vzhľadom na kvartálne výsledky Intesa Sanpaolo zlepšila odhad vývoja zisku za celý rok, keďže pôvodne očakávanú úroveň už dosiahla za deväť mesiacov tohto roka. Najnovšie informovala, že čistý zisk za rok 2021 presiahne 4 miliardy eur. Túto hodnotu si banka pôvodne stanovila ako minimálnu úroveň čistého zisku za celý rok, pričom ju už zaznamenala za obdobie od januára do konca septembra.