Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Banka Morgan Stanley zruší 1600 pracovných miest

Logo banky Morgan Stanley Foto: TASR/AP

Toto kolo prepúšťania, ktoré sa dotkne všetkých úrovní zamestnancov, prichádza po 6-% redukcii pracovných miest v investičnej divízii v roku 2012.

New York 9. januára (TASR) - Wall Street sa musí pripraviť na ďalšie prepúšťanie. Banka Morgan Stanley zruší vo svojej investičnej divízii 1600 pracovných miest, čo predstavuje približne 6 % pracovnej sily divízie. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj oboznámený so záležitosťou.

Približne polovica škrtov pracovných miest pripadá na USA a zvyšok na zahraničie, uviedli agentúra Bloomberga a denník Wall Street Journal. Toto kolo prepúšťania, ktoré sa dotkne všetkých úrovní zamestnancov, prichádza po 6-% redukcii pracovných miest v investičnej divízii v roku 2012.

V uplynulých mesiacoch oznámil rušenie pracovných miest celý rad veľkých bánk, vrátane napríklad Deutsche Bank. Niektoré finančné inštitúty dokonca zatvárajú celé oddelenia. Týmto spôsobom reagujú na pokles ziskov v oblasti investičného bankovníctva, spôsobený sprísnením regulácie a turbulenciami na finančných trhoch.

Morgan Stanley patrí k najväčším americkým bankám, spravuje peniaze súkromných zákazníkov, radí firmám pri prevzatiach alebo vstupoch na burzu a je aktívna na kapitálovom trhu. Neoperuje však v segmente klasického retailového bankovníctva s filiálkami. Na konci septembra 2012 v banke pracovalo 57.700 ľudí, pričom rok predtým to bolo ešte 62.200. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.