Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Podľa šéfky ECB Lagardovej sú banky v eurozóne zdravé

Na snímke prezidentka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardová počas tlačovej konferencie vo Frankfurte vo štvrtok 16. marca 2023. Foto: TASR/AP

Banky v eurozóne majú dostatočné kapitálové a likvidné vankúše, ktoré ďaleko presahujú povinné požiadavky, uviedla Lagardová.

Brusel/Frankfurt nad Mohanom 20. marca (TASR) - Banky v eurozóne sú zdravé a ich angažovanosť v Credit Suisse je veľmi obmedzená, uviedla šéfka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardová. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP.

Banky v eurozóne majú dostatočné kapitálové a likvidné vankúše, ktoré ďaleko presahujú povinné požiadavky, uviedla Lagardová pred hospodárskym a menovým výborom Európskeho parlamentu.

"Sme presvedčení, že kapitálová a likvidná pozícia bánk eurozóny je veľmi uspokojivá, pričom ukazovateľ kapitálovej primeranosti a ukazovateľ krytia likvidity výrazne prevyšujú požiadavky," povedala.

Expozícia bánk eurozóny voči Credit Suisse bola "veľmi obmedzená" a pohybovala sa v miliónoch eur, uviedla šéfka ECB. "Nehovoríme o miliardách, ale o miliónoch."