Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Bánovce nad Bebravou vybudujú kompostáreň na biologický odpad

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Investíciu bude mesto financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Bánovce nad Bebravou 12. januára (TASR) - Mesto Bánovce nad Bebravou vybuduje kompostáreň na spracovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu (BRKO). Investíciu v hodnote viac ako 1,1 milióna eur bude financovať z fondov Európskej únie. Informovala o tom na sociálnej sieti primátorka Rudolfa Novotná.

Projekt počíta s výstavbou novej kompostárne na zhodnocovanie BRKO z verejných plôch, parkov, ihrísk, záhrad, ako i nákupom zariadenia na zabezpečenie prevádzky zariadenia. Samospráva plánuje obstarať kolesový traktor, rezací a miešací voz, vyklápací príves, prekopávač a preosievač kompostu, ako i vaňové kontajnery na odpad. Novú kompostáreň plánuje samospráva vybudovať v Dežericiach (okres Bánovce nad Bebravou).

Investíciu bude mesto financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Celkové oprávnené výdavky projektu mu Ministerstvo životného prostredia SR schválilo vo výške 1.186.680 eur, nenávratný finančný príspevok predstavuje 1.127.346 eur. Na financovaní sa bude samospráva podieľať sumou 59.334 eur.