Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Bánovský výrobca obuvi bude používať len kože štandardu LWG

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Bánovská firma už dnes pri výrobe obuvi používa približne 70 percent kože z garbiarní certifikovaných podľa štandardu LWG a tento podiel sa má v budúcnosti ďalej zvyšovať.

Bánovce nad Bebravou 14. decembra (TASR) - Spoločnosť Gabor bude pri výrobe topánok po novom využívať len kože z garbiarní certifikovaných podľa štandardu Leather Working Group (LWG). Vyplýva to z jej členstva v LWG. TASR o tom vo štvrtok za spoločnosť informovala Adriana Bednárová.

"LWG je celosvetovo aktívna a medzinárodne uznávaná nezisková organizácia, ktorej poslaním je vytvoriť komplexné environmentálne a sociálne štandardy pre celý reťazec spracovania kože. Presadzuje procesy a normy, ktoré zabezpečujú, aby boli výrobky z kože vyrábané eticky, ekologicky a vo vysokej kvalite," uviedla Bednárová.

Bánovská firma už dnes pri výrobe obuvi používa približne 70 percent kože z garbiarní certifikovaných podľa štandardu LWG a tento podiel sa má v budúcnosti ďalej zvyšovať. "Uvedomujeme si, že naše členstvo v LWG je len jedným z mnohých krokov smerom k ekologickejšej výrobe obuvi. Zároveň to však podčiarkuje naše úsilie naďalej znižovať ekologickú stopu našich produktov," skonštatovala manažérka trvalej udržateľnosti v spoločnosti Sandra Gunzinger.