Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Barcelonskí taxikári vstúpili do časovo neobmedzeného štrajku

Taxikári v Barcelone vstúpili do časovo neobmedzeného štrajku. Foto: TASR/AP

Mnohí rozhorčení turisti a Barcelončania, ktorí sa nemohli dostať na letisko alebo železničnú stanicu, márne čakali na mestské taxíky.

Barcelona/Madrid 29. júla (TASR) - Taxikári v Barcelone, rozhorčení z toho, že úrady poskytli konkurenčným službám ako Uber a Cabify veľa licencií, vstúpili do časovo neobmedzeného štrajku.

V sobotu (28.7.) blokovali svojimi autami aj Gran Viu, jednu z hlavných dopravných tepien katalánskej metropoly. Podľa miestnych médií v dôsledku jej nepriechodnosti v niektorých častiach mesta doprava skolabovala.

Mnohí rozhorčení turisti a Barcelončania, ktorí sa nemohli dostať na letisko alebo železničnú stanicu, márne čakali na mestské taxíky. Jeden nespokojný Katalánec na Twitteri napísal, že v budúcnosti bude v prípade potreby cestovať len súkromnou dopravnou spoločnosťou, akou je Uber.

Mnohí taxikári v Madride podporili svojich barcelonských kolegov solidárnym štrajkom. Podľa denníka El País taxikárske parkoviská pred hlavnou stanicou Arocha a medzinárodným letiskom zívali prázdnotou.