Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

J.BAŠKA: Investícia Continentalu je dobrou správou pre celé Slovensko

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Je to dobrá správa pre Slovensko a ďalší z krokov vlády SR na podporu zamestnanosti, povedal Jaroslav Baška.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Poslanec NR SR a rodák z neďalekej obce Dohňany pri Púchove Jaroslav Baška (Smer-SD) víta rozhodnutie nemeckej spoločnosti Continental investovať 250 miliónov eur do rozšírenia výroby a vytvorení 600 pracovných miest v Púchove.

"Je to dobrá správa pre Slovensko a ďalší z krokov vlády SR na podporu zamestnanosti. Plánovaná investícia, ktorej detaily sú uvedené v memorande, nie je dielom náhody, ale istej kontinuity. Nemecká spoločnosť Continental vstúpila do Matadoru, a.s., už pred 15 rokmi a našla tu žičlivé podnikateľské prostredie a vzdelaných ľudí," povedal pre TASR Baška.

Vyjadril tiež presvedčenie, že okrem výkonu manuálnej práce bude zameraná aj na výskum a technologické inovácie v oblasti gumárenského priemyslu. Približne 600 nových pracovných miest je impulzom nielen pre samotné mesto, blízky región, ale aj celý Trenčiansky kraj. Výška tejto investície, a to, ako sa Continental posledných 15 rokov správa, naznačuje, že je pripravený zostať v Púchove minimálne ďalších 15 rokov, čo výrazne ekonomicky posilní tento región, zdôrazňuje Baška, ktorý v Matadore Púchov začal pracovať v roku 1998, keď Continental odkúpil časť tejto továrne, a to divíziu nákladných pneumatík. Po čase získal aj jej zvyšok. Baška je v súčasnosti uvoľnený na výkon verejnej funkcie už ako zamestnanec Continental Matador Rubber, s.r.o.