Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

BBRSC a Podnik medzitrhu práce pomôže cestárom i nezamestnaným

Na snímke nová technika BBRSC v Banskej Bystrici 5. októbra 2022. Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) zmodernizovala štvrtinu svojho vozového parku za 8,5 milióna eur. Foto: TASR/Lukáš Mužla

Podľa riaditeľky Podniku medzitrhu práce Mileny Makovej spolupráca s cestármi je plnohodnotným napĺňaním ich úlohy, pre ktorú pred rokmi vznikli.

Banská Bystrica 30. mája (TASR) - Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) nadviazala dlhodobú spoluprácu s Podnikom medzitrhu práce. Jeho ľudia budú vykonávať práce na cestách pre BBRSC, ktorá zasa v rámci projektu adaptácie a náboru nových zamestnancov pomôže riešiť dlhodobú nezamestnanosť. TASR o tom informovala Martina Straková z BBRSC s tým, že aktuálne pracovníci Podniku medzitrhu práce čistia po zimnej sezóne cestu I/59 Donovaly - Banská Bystrica.

"Vznik tejto spolupráce nás teší vzhľadom na fakt, že v BBRSC dlhé roky zápasíme s problémom náboru nových a kvalitných zamestnancov. Napriek tomu, že si vážime pracovníkov, ktorých máme, potrebujeme s ohľadom na ich priemerný vek v budúcich rokoch osloviť aj mladú generáciu. Práca cestára je dnes práca v moderných strojoch, no s náročným ovládaním a potrebou odborných zručností," konštatoval predseda predstavenstva BBRSC Martin Turčan.

Podľa riaditeľky Podniku medzitrhu práce Mileny Makovej spolupráca s cestármi je plnohodnotným napĺňaním ich úlohy, pre ktorú pred rokmi vznikli. "Roky budujeme podnik, ktorý okrem výkonov v teréne dáva pracovné návyky, zručnosti a reálne praktické skúsenosti dlhodobo nezamestnaným alebo ľuďom, ktorí sa chcú prekvalifikovať na iný druh práce. Pomôžeme prácou v teréne pre BBRSC a zamestnanci budú mať možnosť nájsť si u nich prácu," zdôraznila Maková.