Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Best Hotel Properties medziročne zvýšila polročný zisk o 18,5 %

Interiér Hotela River Park v Bratislave. Foto: TASR/Tomáš Halász

Tržby Kempinski Hotela River Park za prvých šesť mesiacov medziročne vzrástli o 3 %, v Grand Hoteli Kempinski High Tatras narástli o 4,3 %, menej sa darilo hotelu Crowne Plaza v Bratislave.

Bratislava .septembra (TASR) – Európskej hotelovej skupine Best Hotel Properties (BHP) stúpol za prvý polrok tohto roka medziročne zisk o 18,5 % na takmer 0,7 milióna eur.

"Tento hospodársky výsledok sa BHP podarilo dosiahnuť pri tržbách oscilujúcich na úrovni porovnateľnej s rovnakým obdobím minulého roka, konkrétne 20,7 milióna eur," priblížila PR manažérka BHP Katarína Ferenčíková.

Spoločnosť si podľa jej slov dokázala udržať tržby aj v období, kedy sa výrazne renovuje vlajková loď portfólia, hotel Baltschug Kempinski v Moskve.

Výsledky bratislavských hotelov sú pritom z pohľadu medziročného porovnania ovplyvnené tým, že hlavné mesto v roku 2011 hostilo svetový šampionát v ľadovom hokeji. "To zásadne zvýšilo obsadenosť a historické priemerné ceny na hotelovom trhu. Tento rok hotelový trh v Bratislave v porovnaní s minulým rokom viac-menej stagnuje," skonštatoval predseda predstavenstva BHP Branislav Babík.

Tržby Kempinski Hotela River Park tak za prvých šesť mesiacov 2012 medziročne vzrástli o 3 % na takmer 3,8 milióna eur. Medziročne sa zvýšili tržby aj v Grand Hoteli Kempinski High Tatras, kde narástli o 4,3 % na takmer 2,4 milióna eur. Menej sa darilo hotelu Crowne Plaza v Bratislave, ktorý zaznamenal pokles tržieb o 20 % na 2,7 milióna eur. Dôvodom je podľa Ferenčíkovej najmä nadmerná ponuka hotelov štvorhviezdičkovej kategórie v Bratislave.