Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Biely dom uvoľní 13,5 mld. na pomoc domácnostiam s účtami za energie

Na archívnej snímke z 12. februára 2022 americká vlajka veje na Bielom dome vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Nové financovanie pomôže Američanom s nákladmi na vykurovanie, nezaplatenými účtami za elektrinu a opravami domácich energetických spotrebičov.

Washington 2. novembra (TASR) - Biely dom uvoľní 13,5 miliardy USD (13,57 miliardy eur) na pomoc nízkopríjmovým domácnostiam s účtami za energie. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Administratíva prezidenta Joea Bidena v stredu uviedla, že dá k dispozícii 13,5 miliardy USD na pomoc chudobnejším domácnostiam, aby znížila ich účty za teplo. V rámci tejto iniciatívy poskytne ministerstvo zdravotníctva financovanie v objeme 4,5 miliardy USD z federálneho programu energetickej pomoci pre domácnosti s nízkymi príjmami LIHEAP.

Nové financovanie pomôže Američanom s nákladmi na vykurovanie, nezaplatenými účtami za elektrinu a opravami domácich energetických spotrebičov.

"Tieto kroky poskytnú ďalšiu podporu pre nízko a stredno-príjmové rodiny a doplnia daňové kredity, ktoré môžu rodiny a majitelia budov použiť v rámci Zákona o znižovaní inflácie na inštaláciu energeticky úsporného vybavenia a modernizáciu budov," uviedol Biely dom.

Zvyšných 9 miliárd alokuje ministerstvo energetiky v rámci Zákona o znižovaní inflácie. Tieto peniaze budú určené na modernizáciu domovov a zníženie účtov za energie pre 1,6 milióna domácností.

(1 EUR = 0,9947 USD)