Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Boeing presúva svoju centrálu z Chicaga do Arlingtonu

Na archívnej snímke z 18. novembra 2020 lietadlo Boeing 737 Max 9 na medzinárodnom letisku v americkom Seattli. Foto: TASR/AP

Nová centrála je bližšie k zákazníkom a partnerom, pričom v lokácii je prístup k prvotriednym inžinierom, uviedol šéf Boeingu David Calhoun.

Arlington 8. mája (TASR) - Americký letecký a zbrojársky koncern Boeing presúva svoju centrálu z Chicaga do blízkosti hlavného mesta Washingtonu. Tam budú jeho šéfovia bližšie k dôležitým predstaviteľom federálnej vlády.

Boeing vo štvrtok (5. 5.) večer uviedol, že novou centrálou sa stane jeho areál v Arlingtone v štáte Virginia, kde tiež plánuje vybudovať výskumné a technologické centrum. Nová centrála je bližšie k zákazníkom a partnerom, pričom v lokácii je prístup k prvotriednym inžinierom, uviedol šéf Boeingu David Calhoun.

Americká vláda je najdôležitejším zákazníkom obrannej divízie koncernu. Boeing však naďalej zostane silno zastúpený v doterajšej centrále v Chicagu a v štáte Illinois. Centrály všetkých troch divízií zostávajú tam, kde doteraz, centrála divízie dopravných lietadiel v Seattle, servisná divízia v texaskom Plano a zbrojárska a vesmírna divízia v Arlingtone, kde bude aj centrála celého koncernu.