Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Bratislava stráca letecké spojenie s Moskvou

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podobný osud pritom už skôr postihol linku z Bratislavy do Kyjeva.

Bratislava 16. apríla (TASR) - ratislava príde o letecké spojenie s Moskvou. Ruská spoločnosť UTair ju prevádzkovala štyri roky, toto leto chcela pôvodne voziť cestujúcich jedenkrát týždenne. Linka sa však na neurčitý čas ruší, informovali v dnešnom vydaní Hospodárske noviny (HN).

"Ide o priamy dôsledok naplnenia protiruských sankcií medzinárodným spoločenstvom. V tejto chvíli nie je žiadna nádej, že by sa do konca letnej sezóny podarilo linku obnoviť," uviedol pre denník generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík.

S podobnými problémami podľa neho zápasia takmer všetky letiská, kde ruské letecké spoločnosti tradične lietali. Výrazného vplyvu na bratislavské letisko sa však neobáva. "Zrušenie tejto linky do Moskvy bude mať na plánované počty prepravených cestujúcich v tomto roku len úplne marginálny vplyv," avizoval Trhlík.

HN pripomínajú, že podobný osud mala už skôr linka z Bratislavy do Kyjeva. Pred dvoma rokmi ju spustila Air Onix s frekvenciou štyrikrát týždenne, doplatila však na svoju stanovenú trasu Bratislava - Kyjev - Krym.