Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Bratislavské Centrum zdieľaných služieb LENOVO je najväčšie v Európe

Spoločnosť Lenovo. Foto: Tablet.TV

Spoločnosť sa v Bratislave rozvíja už od príchodu na Slovensko v roku 2006.

Bratislava 21. marca (TABLET.TV) – Spoločnosť LENOVO otvorila v Bratislave novú kanceláriu Centra zdieľaných služieb. Pokračuje tak v stratégii Inteligentnej transformácie. Ide o doposiaľ najväčšie centrum v rámci európskej siete LENOVO.

"Víziou LENOVO je pracovať s novými technológiami a zároveň je našou úlohou implementovať počítačovú inteligenciu a tieto inteligentné technológie sprístupniť pre každého. Takisto chceme poukázať na to, že táto inteligencia je v našich produktoch. Chceme vždy prinášať nové nápady a nové technológie čo najskôr na trh," uviedol viceprezident LENOVO Marco Andresen.



Spoločnosť sa v Bratislave rozvíja už od príchodu na Slovensko v roku 2006. Vďaka Inteligentnej transformácii má pozíciu najproduktívnejšej technologickej organizácie na trhu pevne ukotvenú. Súčasťou firemnej kultúry je aj transformácia pracovného prostredia. Kancelárie sú prispôsobené rôznym pracovným aktivitám. Zaujímavosťou tohto pracoviska je, že jeho zamestnanci sa hlásia k viac ako 30 národnostiam, čo robí bratislavské LENOVO na Landererovej ulici najrozmanitejším spoločenstvom celej spoločnosti.

"Máme nové kancelárske priestory, ako ste mali možnosť vidieť. Sú veľmi pekné. Celý koncept je na založený na novom systéme práce. Je to o využití prvkov počítačovej inteligencie na pracovisku. Je to otvorený priestor, v ktorom nikto nemá svoj vlastný stôl. Ľudia prídu a odídu. Rozmýšľame inak. Zamestnanec nemusí mať svoj vlastný pracovný stôl na to, aby bol produktívny, musíte byť skôr viac otvorení, a práve tieto priestory reprezentujú nový systém práce na pracovisku," spomenul Andresen.

Otvorené priestory podporujú spoluprácu a priateľstvá. Na zdieľanie citlivých informácií alebo súkromné rozhovory slúžia privátne kóje. Niektoré zasadačky zas majú špecifickú atmosféru hôr či dokonca herne. Zamestnanci sa rozhodujú podľa nálady.

"Nový koncept je teda založený na novom systéme práce, ale aj na novej kancelárii. Je to o tom, ako veľmi ste produktívni, nie o tom, kedy a kde. Koncept je, že ste akoby súčasťou LENOVO rodiny, táto budova je ako jedna veľká rodina. Prídete, odídete a záleží na vašej produktivite, nie na tom, kde ste, kde práve pracujete," uzavrel Andresen.