Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Bratislavskému letisku stúpol v septembri počet cestujúcich o 6,2 %

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave na archívnej snímke z 8. augusta 2014. Na snímke pohľad na vládny špeciál TU-154M. Foto: TASR - Michal SVítok

Pre porovnanie, najväčšie letisko v regióne - Schwechat vo Viedni - si v septembri medziročne polepšilo o 4,3 % a celkovo vybavilo 2,28 milióna pasažierov.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave vybavilo v septembri tohto roku 173.995 cestujúcich. V porovnaní s deviatym mesiacom minulého roka to znamená nárast o 6,2 % a v porovnaní s rokom 2013 to predstavuje 8,3-% zvýšenie.

Vyplýva to z najnovších údajov medzinárodnej organizácie združujúcej prevádzkovateľov letísk ACI Europe (Airports Council International).

Čo sa týka nárastu počtu vybavených cestujúcich, podobne ako Bratislava v rámci regiónu krajín V4 bola na tom aj Praha. Tej sa v septembri zvýšil počet pasažierov o 6,4 % oproti vlaňajšku. Celkovo ale letisko v Prahe vybavilo v deviatom mesiaci tohto roka 1,27 milióna ľudí.

Najvyšší nárast počtu cestujúcich však zaznamenalo letisko v Budapešti. To vybavilo v septembri 1,02 milióna ľudí, čo predstavovalo nárast o 16,2 %. Najmenší rast spomedzi krajín V4 dosiahlo v septembri letisko vo Varšave - vybavilo 1,16 milióna cestujúcich, čo znamenalo 4,6-% zvýšenie.

Pre porovnanie, najväčšie letisko v regióne - Schwechat vo Viedni - si v septembri medziročne polepšilo o 4,3 % a celkovo vybavilo 2,28 milióna pasažierov.