Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Bratislavské letisko si vezme úver, odsúhlasilo valné zhromaždenie

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ide o účelový investičný úver, ktorý slúži výhradne na krytie nákladov súvisiacich s výstavbou nového terminálu.

Bratislava 20. júla (TASR) - Valné zhromaždenie bratislavského letiska dnes definitívne odsúhlasilo možnosť čerpania úveru pre túto spoločnosť na dofinancovanie dostavby príletového terminálu.

Jeho výška by mala predstavovať 43 miliónov eur, pričom zmluvy s bankovými domami by mali byť podpísané do konca júla tohto roka.

"Na základe získaného jednohlasného súhlasu je predstavenstvo letiskovej spoločnosti oprávnené vykonať všetky úkony potrebné na zabezpečenie a následnú realizáciu úverového financovania vrátane podpisu všetkých zmlúv s tým súvisiacich," spresnila pre TASR hovorkyňa letiska Dana Madunická. Vysvetlila, že ide o účelový investičný úver, ktorý slúži výhradne na krytie nákladov súvisiacich s výstavbou nového terminálu.

"Keďže tieto zmluvy ešte nie sú podpísané, nemôžeme zverejniť presné čísla, môžeme však povedať, že pôjde o oveľa výhodnejší úver ako ten pôvodne dohodnutý," konštatoval pre TASR hovorca rezortu dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kóňa. Dodal, že po podpise zmluvy ministerstvo zverejní aj presnú výšku úspor, ktoré sa podarilo týmto novým úverom dosiahnuť oproti pôvodne navrhovanému.