Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Bratislavské letisko vybavilo v prvom štvrťroku o 38 % viac ľudí

Foto: TASR/Pavel Neubauer

V prvom štvrťroku pritom letisku vzrástli aj pohyby lietadiel, čiže vzlety a pristátia, a to o 15 %. Letisko tak dosiahlo spolu 4874 pohybov.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave vybavilo počas prvých troch mesiacov tohto roka celkovo na odlete a prílete 297.771 cestujúcich. V porovnaní s prvým štvrťrokom minulého roka to znamená nárast o 38 %.

"Ak sa nijako významne nezmení geopolitická situácia, bratislavské letisko je pripravené vybaviť v roku 2016 až dva milióny pasažierov," odhadol generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík.

V prvom štvrťroku pritom letisku vzrástli aj pohyby lietadiel, čiže vzlety a pristátia, a to o 15 %. Letisko tak dosiahlo spolu 4874 pohybov. Nárast zaznamenalo letisko v hlavnom meste aj v oblasti prepravy leteckého nákladu, keďže v prvom štvrťroku vybavilo 5358 ton carga. V porovnaní s prvými tromi mesiacmi minulého roka to bolo o 18 % viac.

Čo sa týka samotného marca, v rámci neho vybavilo letisko na prílete a odlete 104.641 pasažierov, čo znamenalo nárast o 27 % oproti marcu 2015.