Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Ekonomika

Bratislavské letisko za tento rok vybavilo vyše 350.000 cestujúcich

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Medzi najpopulárnejšie destinácie v rámci pravidelnej dopravy sa v apríli zaradil na prvom mieste Londýn, nasledovaný talianskym Milánom, tretie miesto obsadil Dublin.

Bratislava 22. mája (TASR) - Bratislavské letisko M. R. Štefánika vybavilo v apríli na odletoch a príletoch 118.656 cestujúcich, čo je o dve percentá viac ako pred rokom. Oproti aprílu v roku 2019, pred pandémiou ochorenia COVID-19, je to ale stále iba 76 % počtu cestujúcich. Letisko vybavilo za prvé štyri mesiace roku 2024 spolu na prílete a odlete 358.417 cestujúcich, informovala v stredu hovorkyňa letiska Veronika Tóthová.

"V apríli sa uskutočnilo na letisku 2112 vzletov a pristátí. Za prvé štyri mesiace tohto roku bolo celkovo 6991 vzletov a pristátí," priblížila Tóthová.

Medzi najpopulárnejšie destinácie v rámci pravidelnej dopravy sa v apríli zaradil na prvom mieste Londýn, nasledovaný talianskym Milánom, tretie miesto obsadil Dublin. Ďalšie miesta v rebríčku popularity obsadilo Alghero, na talianskom ostrove Sardínia, a na piatom mieste je Rím.

V charterovej doprave dominovali v apríli exotické destinácie, akými sú Hurghada, Bahrajn, Omán, Salalah či vzdialenejšie dovolenkové destinácie ako Kuba a Vietnam. Najviac cestujúcich v apríli vybavili leteckí dopravcovia Ryanair, Wizz Air a Smartwings.