Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 10. výročie otvorenia

Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 10. výročie otvorenia Foto: Hotel Sheraton

Sheraton Bratislava Hotel oslavuje v tomto roku 10. výročie svojho otvorenia. Hotel poskytujúci 5-hviezdičkové služby postavili v rámci komplexu nábrežnej štvrte Eurovea.

Bratislava 24. februára (OTS) – Svojich prvých hostí privítal 24. februára 2010. Počas 10 rokov jeho pohostinnosť vyskúšalo takmer 332-tisíc hostí, najčastejšie z USA, Veľkej Británie, Českej republiky, Rakúska a Nemecka.

Hotel na nábreží Dunaja je vyhľadávaný pre svoju výhodnú lokalitu v centre Bratislavy, ale aj pre možnosti voľnočasového vyžitia. „Hotel Sheraton sa za 10 rokov svojej existencie stal prvou voľbou pre mnohé slovenské a zahraničné spoločnosti, ktoré tu organizujú svoje firemné podujatia, akými sú konferencie či kongresy. Sme veľmi radi, že medzinárodnej biznis klientele vieme ponúknuť moderné priestory, ktoré sú flexibilné a disponujú najmodernejšou technikou. Pre špeciálne podujatia vieme pripraviť aj unikátne priestory, ako je naša Zimná záhrada alebo Prezidentský apartmán s terasou a bezkonkurenčným výhľadom. Hotel Sheraton Bratislava je aj vďaka tomu obľúbený nielen medzi hosťami, ale naše služby ocenili aj odborníci a získali sme medzinárodné ocenenie World Travel Awards,“ hovorí Branislav Kačkovič, riaditeľ Sheraton Bratislava Hotela a Grand Hotela River Park.

Jeden z prvých luxusných hotelov v Bratislave
Hotel so 186 izbami a 23 apartmánmi hostil rôznych štátnikov, svetové hviezdy či športovcov a vytvoril množstvo nových pracovných príležitostí. Sheraton bol jedným z prvých luxusných hotelov v Bratislave, kde sa zamestnanci naučili štandardom svetovej hotelovej siete.
Prezidentský apartmán
Foto: Hotel Sheraton

Práve vďaka našim zamestnancom dnes môžeme oslavovať 10 rokov bezchybného fungovania, pretože oni sa pričinili nielen o prestížne ocenenia, ale aj o vyše 330-tisíc spokojných hotelových hostí. Práca hoteliera je poslanie, pri ktorom treba poskytovať prvotriedny servis založený najmä na osobnom kontakte a prístupe. Odmenou sú pre zamestnancov rôzne benefity, ako práca pre svetovú značku, možnosť cestovať po svete, kariérny rast a mnohé ďalšie. Príkladom sú naši siedmi zamestnanci, ktorí oslavujú spolu s hotelom 10. výročie. Pôvodne začínali na nižších manažérskych postoch a v súčasnosti patria k vrcholovému manažmentu hotela,“ dodáva Michal Bursík, riaditeľ ľudských zdrojov pre hotely Grand Hotel River Park, Sheraton Bratislava Hotel.
Vajíčko Benedikt
Foto: Hotel Sheraton

Výnimočnosť Sheratonu
Hotel Sheraton Bratislava je súčasťou najväčšieho cestovateľského programu na svete Marriott Bonvoy, vďaka ktorému môžu hostia využívať výhody v 129 krajinách sveta, vrátane Slovenska. Každá izba hotela je vybavená špeciálnymi posteľami Sheraton Signature Sleep Experience, ktorými je značka preslávená po celom svete a ktoré hosťom zaručujú dokonalé pohodlie a pocit, že sa v hoteli vyspali minimálne tak dobre ako doma. Bratislavčania si obľúbili hotel Sheraton, pretože je súčasťou komplexu EUROVEA, radi chodia do hotela nielen na kávu, ale aj za najlepšími raňajkami na Dunaji so špecialitou šéfkuchára, vajíčkom Benedikt. „Vajíčka Benedikt podávame presne tak, ako sa majú a pečieme si vlastné domáce anglické mafiny - v tom je zrejme hotel Sheraton jediný na Slovensku, preto si túto raňajkovú špecialitu obľúbili zahraniční aj domáci hostia. Každé ráno robíme tiež čerstvé wafle, lievance aj croissanty. K tomu vám spravíme dobrú kávičku a váš úspešný deň sa môže začať,“ hovorí hotelový šéfkuchár Tomáš Opletal a dodáva, že počas 10 rokov vždy v hotelovej kuchyni využívali lokálne suroviny od kvalitných dodávateľov.

Sheraton Bratislava Hotel patrí do svetovej hotelovej siete Marriott International, ktorý manažuje na základe zmluvy o frančíže hotelová skupina Best Hotel Properties, a.s. Súčasťou hotela je prezidentský apartmán s rozlohou 210 m² a privátnou terasou. Hotel ponúka 6 konferenčných miestností s celkovou rozlohou 700 m², vrátane najväčšej konferenčnej miestnosti Ballroom pre viac ako 400 hostí. Ideálnym miestom pre obchodné rokovania alebo posedenia s priateľmi je Port Wilson Lobby Lounge a Amber’s Bar. Jedinečnú kombináciu biznisu a relaxu ponúka ZION SPA PREMIUM, ktoré na viac ako 800 m² ponúka vyhrievaný bazén, fitness, fínsku a parnú saunu a oddychovú miestnosť „Deep Relaxation“.