Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Bratislavský Ružinov opraví cesty a chodníky za vyše 650.000 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Obnova sa týka ôsmich komunikácií v správe mestskej časti, samospráva zároveň plánuje vybudovať ďalšie dve cyklotrasy.

Bratislava 16. februára (TASR) – Bratislavský Ružinov bude pokračovať v rekonštrukciách povrchov ciest a chodníkov aj v tomto roku, v rozpočte má na tieto práce vyčlenených viac ako 650.000 eur. Obnova sa týka ôsmich komunikácií v správe mestskej časti, samospráva zároveň plánuje vybudovať ďalšie dve cyklotrasy. Dodávateľov chce vyberať aj tentoraz cez elektronické aukcie, ktoré prinášajú značné šetrenie miestnych financií a možnosť obnoviť viac ciest. TASR o tom dnes informoval Stanislav Šenc z ružinovského miestneho úradu.

"Mnohé cesty a chodníky sú už staré a výhodnejšie je kompletne ich zrekonštruovať, ako keby sme každý rok mali na nich len plátať výtlky," hovorí starosta Ružinova Dušan Pekár. Nový povrch by mal tento rok pribudnúť na uliciach Na úvrati, Bencúrova, Kvetná, Mraziarenská či Solivarská. Oprave sa nevyhnú ani cesty a chodník na ulici Staré záhrady a Ondavskej ulici, celková rekonštrukcia čaká komunikáciu na Ružomberskej ulici a nový chodník pribudne na Drieňovej ulici, v časti od ulice Maximiliána Hella po ulicu Vladimíra Klementisa. Okrem toho je naplánovaná výstavba dvoch cyklotrás na Trávnikoch, a to na Ďatelinovej a Nevädzovej ulici.

Počas uplynulých siedmich rokov sa podarilo mestskej časti opraviť viac ako 40 ciest a 20 chodníkov za viac ako 1,3 milióna eur. Ide o sídliskové cesty III. a IV. triedy, ktoré má Ružinov vo svojej správe. Časť financií bola vyčlenená z ružinovského miestneho rozpočtu, ale aj z rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a súkromných zdrojov.