Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Bratislavský Volkswagen opäť preruší výrobu, tentoraz na celý týždeň

Na snímke zamestnanci automobilky Volkswagen Slovakia a.s. odchádzajú z práce v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Globálnu situáciu v zásobovaní dielmi odborné tímy z Volkswagen Slovakia v spolupráci s koncernom podľa hovorkyne denne analyzujú a vyhodnocujú, aby redukovali výpadky výroby.

Bratislava 1. apríla (TASR) – Po dvojdňovom výpadku produkcie zo začiatku minulého týždňa opäť preruší Volkswagen Bratislava výrobu vo všetkých segmentoch, tentoraz na celý budúci týždeň. Dôvodom je nedostatok polovodičov, ale aj iných dielov. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

"Na základe celosvetového nedostatku polovodičov v kombinácii s výpadkom dodávok niektorých dielov v súvislosti s dianím na Ukrajine musel Volkswagen Slovakia upraviť výrobný program. V dôsledku chýbajúcich dielov bude od pondelka 4. apríla do piatka 8. apríla pozastavená výroba vozidiel vo všetkých segmentoch," uviedla Kovarovič Makayová. Odstávku chce firma využiť na logistické doplnenie dodávateľského reťazca a zvýšenie stability zásobovania dielmi v nasledujúcich týždňoch.

Globálnu situáciu v zásobovaní dielmi odborné tímy z Volkswagen Slovakia v spolupráci s koncernom podľa hovorkyne denne analyzujú a vyhodnocujú, aby redukovali výpadky výroby. "Napriek ich úsiliu príde budúci týždeň k nutnému dočasnému prerušeniu výroby," dodala Kovarovič Makayová.