Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Bratislavský Volkswagen Slovakia od pondelka opäť spustí výrobu SUV

Na archívnej snímke vstupná brána do podniku VW Slovakia v Bratislave. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Volkswagen Slovakia patrí s približne 11.500 zamestnancami k najväčším firmám na Slovensku.

Bratislava 12. mája (TASR) – Spoločnosť Volkswagen Slovakia po viac ako dvoch týždňoch odstávky obnoví v pondelok (17. 5.) výrobu SUV automobilov. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová. Bratislavský závod automobilky prerušil výrobu SUV modelov od štvrtka 29. apríla. Dôvodom bol nedostatok polovodičových súčiastok.

Výroba by sa podľa Makayovej mala rozbehnúť vo všetkých zmenách na základe výrobného plánu. „Situáciu aj naďalej pozorne sledujeme a v spolupráci s koncernom na dennej báze nanovo vyhodnocujeme. Zároveň sa budeme snažiť urobiť všetko pre to, aby sme produkciu počas roka v čo najväčšej možnej miere dohnali,“ uviedla Makayová.

Problémy s polovodičovými súčiastkami zasiahli väčšinu svetových výrobcov automobilov. Nemecká automobilka Volkswagen podľa svojho šéfa Ralfa Brandstättera počíta s tým, že problém s dodávkami čipov pre automobilový sektor bude pretrvávať ešte niekoľko mesiacov.

Volkswagen Slovakia patrí s približne 11.500 zamestnancami k najväčším firmám na Slovensku. Vlani firma dosiahla pri obrate 9,75 miliardy eur hrubý zisk vo výške 278 miliónov eur.