Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Bratislavský Volkswagen Slovakia začal vyrábať Škodu Karoq

Na archívnej snímke zamestnanci automobilky Volkswagen Slovakia a.s. Foto: TASR - Martin Baumann

Objem výroby sa bude pohybovať rádovo v desiatkach tisíc kusov ročne.

Bratislava 23. októbra (TASR) – Volkswagen Slovakia v piatok odštartoval výrobu kompaktného SUV Škoda Karoq. Montáž v poradí už deviateho modelu v produktovom portfóliu zabezpečí prácu pre približne 500 zamestnancov. Bratislavský závod vypomáha značke Škoda s montážou modelu Karoq z kapacitných dôvodov. Popri elektromobile Škoda Citigoe iV ide o druhý model českej značky v aktuálnom produktovom portfóliu, informovala v piatok hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

"Naša spoločnosť intenzívne a nepretržite pracuje na zlepšovaní konkurencieschopnosti. Jedným z dôležitých výsledkov našich snáh je pridelenie montáže modelu Škoda Karoq, o ktorom bolo rozhodnuté minulú jeseň. Teší ma, že aj napriek náročnej dobe v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu sa nám podarilo spustiť produkciu nového modelu podľa plánu," uviedol predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagen Slovakia Oliver Grünberg.

Objem výroby sa bude pohybovať rádovo v desiatkach tisíc kusov ročne. Hlavnou motorizáciou bude 1,5 TSI v prevedení s manuálnou aj automatickou prevodovkou. Karosérie pre Škoda Karoq sa vyrábajú a lakujú v Českej republike, podvozok sa vyrába kompletne v Bratislave. Prípravy na výrobu nového modelu si podľa Kovarovič Makayovej vyžadovali integráciu dodatočnej montážnej technológie.