Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

Bratislavský Volkswagen v pondelok a v utorok testuje zamestnancov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Testovanie je dobrovoľné a môžu sa ho na 11 odberných miestach zúčastniť všetci zamestnanci.

Bratislava 11. januára (TASR) – Bratislavský závod spoločnosti Volkswagen Slovakia v pondelok a v utorok (12. 1.) otestuje svojich zamestnancov na ochorenie COVID-19. Testovanie je dobrovoľné a môžu sa ho na 11 odberných miestach zúčastniť všetci zamestnanci. V závodoch Volkswagenu v Stupave a v Martine sa testovanie zatiaľ nechystá. TASR to potvrdila hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

Koľko zamestnancov sa na testovaní zúčastní, nie je zatiaľ jasné. Podľa Makayovej v novembri s rovnakým počtom odberných miest otestovali počas štyroch pracovných zmien okolo 11.000 zamestnancov. Aktuálne Volkswagen testuje tri pracovné zmeny, a to až do utorka do rána, kedy končí nočná zmena.

O testovaní v bratislavskom Volkswagene informovala aj samospráva Devínskej Novej Vsi. "Zabezpečenie testovania zamestnancov v automobilovom závode je bytostne dôležité pre spomalenie šírenia vírusu v Devínskej Novej Vsi a v Bratislave. Je to jedno z nevyhnutných opatrení pre ochranu zdravia a života všetkých obyvateľov," uviedol na internetovom portáli Devínskej Novej Vsi starosta tejto mestskej časti Dárius Krajčír.