Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Brecely uviedol do úradu nového riaditeľa ZSSK Cargo Martina Vozára

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hlavnou úlohou nového šéfa štátneho nákladného prepravcu bude zabezpečiť dlhodobo udržateľný rozvoj firmy.

Bratislava 14. júla (TASR) – Nového generálneho riaditeľa Železničnej spoločnosti Cargo (ZSSK Cargo) Martina Vozára dnes uviedol do funkcie minister dopravy Roman Brecely (nominant #Siete). Vozár vyhral výberové konanie na tento post 7. júla tohto roka.

Hlavnou úlohou nového šéfa štátneho nákladného prepravcu bude zabezpečiť dlhodobo udržateľný rozvoj firmy. "Som rád, že túto prácu bude robiť taký skúsený manažér, ktorý využije svoje skúsenosti z pôsobenia vo vrcholových pozíciách na Slovensku aj v USA. Verím, že znalosti, ktoré pri tomto svojom pôsobení získal, pomôžu previesť Cargo náročným obdobím, ktoré pred ním stoja," zhodnotil Brecely.

M. Vozár vyštudoval Strojnícku fakultu Technickej univerzity v Bratislave. Vzdelanie si rozšíril o titul MBA na The University of Southern Mississippi. V Spojených štátoch amerických absolvoval aj viacero manažérskych kurzov.

Počas svojej profesionálnej kariéry pôsobil na riadiacich pozíciách spoločností v USA aj na Slovensku. Okrem iného bol zodpovedný za reštrukturalizáciu a nastavenie základných funkčných procesov v spoločnosti STM POWER alebo riadenie finančných, výrobných, personálnych, technických a obchodných procesov a tímov spoločnosti Toma Industries.

TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká.