Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Bez elektriny je stále 24 000 odberných miest

Ilustračné foto. Foto: TASR – Kristína Mayerová

Väčší počet výpadkov eviduje Stredoslovenská distribučná aj v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Banská Štiavnica, Krupina a Poltár.

Žilina 11. februára (TASR) – Na strednom Slovensku je pre kalamitu bez elektrického prúdu naďalej približne 24 000 odberných miest. Pracovníci spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD) v teréne pracujú podľa priorít a ako prvé odstraňujú poruchy vysokého napätia s dosahom na veľký počet odberných miest. Najvážnejšia situácia je v okrese Rimavská Sobota. TASR o tom informoval hovorca SSD Miroslav Gejdoš.

Od rána sa SSD podarilo vyriešiť viacero výpadkov elektriny, počet vedení vysokého napätia s poruchou sa napriek tomu zvýšil z 26 na 32, pričom bez napätia ostáva 280 trafostaníc. „V tejto chvíli stále nedokážeme odhadnúť, ako dlho bude trvať odstraňovanie jednotlivých porúch, pretože niektoré sa už podarilo odstrániť dopoludnia, ale pribudli ďalšie na iných miestach. Poruchy nízkeho napätia, ktoré majú len lokálny charakter musia v tejto výnimočnej situácii počkať,“ uviedol Gejdoš.

Najhoršia situácia je v okrese Rimavská Sobota, kde je bez elektriny približne 12.000 odberových miest a v okrese Žiar nad Hronom, konkrétne v obciach Vyhne, Sklené Teplice a Repište. Väčší počet výpadkov eviduje SSD aj v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Banská Štiavnica, Krupina a Poltár.

„Všetkých obyvateľov, ktorí momentálne trpia výpadkami elektriny, by sme chceli požiadať, aby nepreťažovali našu poruchovú linku a ohlasovali len najvážnejšie situácie, napríklad ohrozenie života, zdravia alebo majetku,“ vyhlásil Gejdoš.