Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Británia môže upraviť svoju fiškálnu politiku, ak to bude potrebné

Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond. Foto: TASR/AP

Minister Hammond uviedol, že zváži, ako rýchlo by mala Británia redukovať schodok v rozpočte.

Londýn 22. júla (TASR) - Británia môže upraviť svoju fiškálnu politiku, ak to bude potrebné. Vyhlásil dnes britský minister financií Philip Hammond. Je to zatiaľ jeho najráznejšie vyhlásenie v súvislosti s britskou fiškálnou politikou po júnovom referende, v ktorom Briti rozhodli o odchode svojej krajiny z Európskej únie (EÚ). Informovala tom agentúra Reuters.

Minister minulý týždeň uviedol, že zváži, ako rýchlo by mala Británia redukovať schodok v rozpočte. To signalizuje, že zaujme menej agresívny postoj k znižovaniu rozpočtového deficitu ako jeho predchodca George Osborne.

Hammond už pred týždňom povedal, že jeho rezort bude cez leto pozorne monitorovať situáciu v ekonomike a fiškálne ciele vlády predstaví na jeseň. Dodal, že ak si to situácia vyžiada, vláda prijme potrebné opatrenia. O ďalších krokoch však rozhodne, až keď bude mať k dispozícii prvé čísla o vývoji ekonomiky po referende, ktoré mu poskytnú jasnejší obraz.

Jeho slová tak nepomohli investorom získať predstavu o tom, ako sa vyvíja situácia v britskej ekonomike po tzv. brexite.