Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Británia pridala na sankčný zoznam 350 Rusov a ruských firiem

Bývalý prezident Ruska Dmitrij Medvedev (vpravo) a Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Londýn pokračuje v potvrdzovaní opatrení proti spojencom prezidenta Vladimira Putina za ruský útok na Ukrajinu.

Londýn 15. marca (TASR) - Na britský sankčný zoznam pribudlo v utorok ďalších 350 ruských jednotlivcov a subjektov. Informuje o tom TASR na základe správy stanice Sky News.

Medzi jednotlivcov, ktorých sa bude týkať zmrazenie majetku a zákaz cestovať na územie Spojeného kráľovstva, patria Andrej Melničenko, zakladateľ spoločnosti na výrobu hnojív EuroChem Group a uhoľnej spoločnosti SUEK, Piotr Aven, ktorý patrí do užšieho kruhu ruského prezidenta Vladimira Putina a je bývalým riaditeľom najväčšej ruskej komerčnej banky Alfa-Bank, Michail Fridman, ruský miliardár a zakladateľ spomínanej banky, Sergej Šojgu, ruský politik, armádny generál a súčasný minister obrany, a Dmitrij Medvedev, politik a podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie.

Od začiatku ruskej invázie už Británia uvalia sankcie na viac ako 800 ruských jednotlivcov, subjektov a dcérskych spoločností vrátane 386 členov Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu.

Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová v piatok uviedla, že Británia bude naďalej pokračovať v postihovaní ruskej ekonomiky prostredníctvom sankcií, a dodala, že sankcie sú namierené voči kľúčovým oligarchom z Putinovho úzkeho kruhu.