Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Britský maloobchodný reťazec Boots zruší 4000 miest, zatvorí 48 optík

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V dôsledku karanténnych opatrení oznámili v posledných dvoch týždňoch rušenie pracovných pozícií viaceré známe značky, od John Lewis cez Topshop až po luxusný obchodný dom Harrods.

Londýn 9. júla (TASR) - Britský reťazec obchodov s kozmetikou a liečivami Boots plánuje zrušiť 4000 pracovných miest a zatvoriť 48 optík. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu, ktorá výrazne znížila dopyt zákazníkov po produktoch v oblasti liečiv a kozmetiky.

V dôsledku karanténnych opatrení oznámili v posledných dvoch týždňoch rušenie pracovných pozícií viaceré známe značky, od John Lewis cez Topshop až po luxusný obchodný dom Harrods. Vláda síce už začala karanténne opatrenia uvoľňovať, zákazníci sa však do kamenných obchodov vracajú iba veľmi pomaly.

Spoločnosť Walgreens Boots Alliance, vlastník reťazca Boots, vo štvrtok informovala, že ochorenie COVID-19 zasiahlo v rámci jej trhov najmä Britániu. Počet zákazníkov klesol len v apríli o 85 % a divízia Boots UK zaznamenala za 3. kvartál súčasného obchodného roka prevádzkovú stratu.

Walgreens okrem toho dodala, že s reštrukturalizáciou začala už skôr a najnovšie oznámenie o zatváraní niektorých obchodov a rušení pracovných miest tento proces iba urýchli.