Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Britský reťazec predáva sieť obchodov Datart v SR, ČR a Španielsku

Foto: TASR/AP

Chce sa sústrediť na kľúčové trhy a to Francúzsko, Holandsko a Belgicko.

Londýn 12. decembra (TASR) - Britský reťazec obchodov s elektronikou Darty, plánuje predať sieť svojich predajní Datart v Španielsku, Česku a na Slovensku. Cieľom tohto kroku je zredukovať výdavky o 50 miliónov libier (61,9 milióna eur) v priebehu troch rokov. Informujú o tom na svojej internetovej stránke londýnske noviny Financial Times.

Oznámil to predseda správnej rady spoločnosti Alan Parker po skončení revízie strategických plánov firmy, ktorá zápasí so slabým odbytom v Európe a čoraz silnejším tlakom konkurenčných internetových predajcov.

Spoločnosť Darty, donedávna známa pod názvom Kesa Electricals, sa preto rozhodla "eliminovať straty" z trhov, ktoré vykazujú slabé výsledky a sústrediť sa na - z pohľadu firmy - kľúčové trhy: Francúzsko, Belgicko a Holandsko.

Darty začiatkom roka predal súkromnej investičnej firme britskú sieť obchodov Comet, ktorá o deväť mesiacov neskôr vyhlásila bankrot a ešte do Vianoc chce zatvoriť všetkých 195 predajní. A minulý mesiac Darty oznámil, že predáva 20 obchodov v Taliansku skupine DPS Group za 3 milióny libier.