Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Brother zamestnáva vyše 300 ľudí, doteraz zhodnotil 18 mil. kaziet

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kým pred 15 rokmi pracovali prví zamestnanci na dvoch výrobných linkách, aktuálne sa výroba rozšírila už na 11 liniek.

Krupina 2. septembra (TASR) – Spoločnosť Brother Industries Slovakia v Krupine zvýšila za 15 rokov zamestnanosť na súčasných viac ako 300 pracovníkov. Pri otvorení závodu v júli 2007 ich bolo 44. Firma, ktorá repasuje použité tonery tlačiarní, získala tiež nedávno status uhlíkovo neutrálneho zariadenia.

"Spoločnosť Brother Industries Slovakia sme otvorili v roku 2007 a naša prevádzka rástla každoročne vďaka objemu kaziet vrátených zákazníkmi a našimi partnermi. K dnešnému dňu sme na Slovensku zrepasovali viac ako 18 miliónov kaziet, čo svedčí aj o tom, že naši zákazníci sú odhodlaní podporovať životné prostredie a že zdieľajú našu víziu udržateľnosti," uviedol pri príležitosti jubilea spoločnosti jej riaditeľ Dave Lawrence.

Ako ďalej informoval, krupinský závod spolu so zariadením Brother vo Veľkej Británii prevádzkuje dnes jeden z mála uhlíkovo neutrálnych procesov renovácie v Európe s nulovým odpadom a ukladaním na skládku. "Svoju zodpovednosť za životné prostredie berieme veľmi vážne a už podnikáme mnohé iniciatívy na ďalšie zníženie nášho vplyvu na životné prostredie," pripomenul Lawrence. Navyše veľká časť energie, ktorú závod potrebuje na prevádzku, sa vyrába zo solárnych panelov a zemného tepelného čerpadla. "Len tento prírodný zdroj znížil naše emisie CO2 o 48 percent," dodal riaditeľ.

Kým pred 15 rokmi pracovali prví zamestnanci na dvoch výrobných linkách, aktuálne sa výroba rozšírila už na 11 liniek. Rozvoj spoločnosti má pritom pokračovať aj v ďalších rokoch. Plán na najbližšie tri roky je zameraný na automatizáciu výroby, na čo je vyčlenených 1,2 milióna eur.