Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Budúci týždeň ohlásia víťazného dopravcu na trať Bratislava - Komárno

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina) prichádza na 77. rokovanie vlády SR 27. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) to avizoval v utorok na sociálnej sieti.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Víťaz súťaže na nového dopravcu na trati Bratislava - Komárno by mal byť známy budúci týždeň. Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) to avizoval v utorok počas živého vysielania na sociálnej sieti.

Doležal priblížil, že sú tam traja relevantní uchádzači, pričom ešte sa posielali dožiadania na dovysvetlenie ponúk. "Dôležité je, že máme tri relevantné ponuky a kolegovia mi sľúbili, že do konca tohto týždňa mi predložia odporúčaného dopravcu, ktorý by mal na trati Bratislava - Komárno jazdiť," skonštatoval.

V súčasnosti dopravu na trati Bratislava - Košice zabezpečuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s rakúskymi ÖBB. Trať obsluhujú dočasne, kým nebude vysúťažený nový dopravca. Predtým na linke jazdil súkromný dopravca RegioJet, ktorému sa zmluva skončila v decembri 2020.