Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Bukóza by mohla dostať na rozšírenie výroby papiera stimul 6,3 milióna

Ilustračné foto Foto: Teraz.sk

Aktuálne posudzovaný návrh investičného stimulu je vo forme úľavy na dani z príjmov.

Bratislava 29. mája (TASR) - Východoslovenská papierenská spoločnosť Bukóza Invest by mohla dostať štátny investičný stimul na rozšírenie výroby papiera v lokalite Kukučín v okrese Vranov nad Topľou vo výške 6,3 milióna eur. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý zverejnilo na portáli Slov-Lex Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

Aktuálne posudzovaný návrh investičného stimulu je vo forme úľavy na dani z príjmov. Pôvodne Bukóza žiadala 1,2 milióna eur na mzdové náklady s možnosťou požiadania o nenávratný finančný príspevok v rámci výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku zameranej na synergickú podporu projektov. Pre nesúhlas ministerstva financií žiadosť upravila.

Firma na rozšírenie kapacity existujúcej prevádzkarne zameranej na výrobu WLC (White line chipboard) papiera preinvestovala viac ako 26 miliónov eur a vytvorila 100 nových pracovných miest. "Cieľom investičného zámeru je zvýšiť výrobné kapacity na úroveň 140.000 ton za rok a zvýšiť mieru spracovania zberového papiera," uviedlo MH SR. Priemerná ročná kapacita produkcie v závode za roky 2018 - 2020 bola 27.333 ton.

Plánovaná priemerná výška hrubej mzdy zamestnanca na pozíciách vytvorených v súvislosti s realizáciou investičného zámeru je 1141 eur.