Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Burza virtuálnych aktív Eterbase predbehla Burzu cenných papierov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Eterbase slúži hlavne na obchodovanie s digitálnymi aktívami, ako napríklad bitcoin, ethereum, cosmos alebo tether.

Bratislava 6. mája (TASR) – Burza virtuálnych aktív Eterbase zaznamenala denný objem obchodovania 3,6 milióna eur, pričom denný priemer je po deviatich mesiacoch od jej spustenia takmer milión eur. Informoval o tom v stredu mediálny zástupca spoločnosti Juraj Puchý. Eterbase tak objemom obchodov predbehla aj Burzu cenných papierov, ktorá napríklad v marci zaknihovala priemerný denný objem obchodov tesne nad úrovňou milión eur.

Eterbase slúži hlavne na obchodovanie s digitálnymi aktívami, ako napríklad bitcoin, ethereum, cosmos alebo tether. Poskytuje tiež služby zmenárne virtuálnych aktív a peňaženky virtuálnych aktív. Minimálny objem obchodu pre jednotlivca je desať eur.

Cieľom platformy, za ktorou stojí trojica slovenských zakladateľov Robert Auxt, Jozef Brhel ml. a Martin Smutný, je presadiť sa najskôr v európskom a postupne aj v celosvetovom meradle. Užívateľov z celého sveta chce prilákať úrovňou technologického riešenia, bezpečnosťou a systémom benefitov.

Novinkou burzy je softvér Eterbot, ktorý je určený na algoritmické obchodovanie a je integrovaný do samotnej platformy burzy. Prostredníctvom tohto riešenia dokáže užívateľ automatizovať variabilné množstvá a typy obchodov. Ide o prvé riešenie tohto typu na svete. Medzi najzaujímavejšie benefity Eterbase patria negatívne obchodné poplatky a odmeny za vlastníctvo vybraných virtuálnych aktív.