Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Bytča bude v roku 2024 hospodáriť s rozpočtom vo výške 15,23 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Podľa primátora Bytče Miroslava Minárčika tvoria najväčšiu časť príjmov daňové príjmy.

Bytča 14. decembra (TASR) - Mesto Bytča bude v roku 2024 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 15,23 milióna eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Adriana Brziaková.

Doplnila, že bežný rozpočet je zostavený ako prebytkový, s prebytkom vo výške viac ako 250.000 eur. "Kapitálový rozpočet je navrhnutý ako schodkový, s rozdielom vo výške 56.000 eur. Rozpočet finančných operácií je zostavený ako schodkový, s rozdielom vo výške 209.700 eur. Rezervný fond sa použije na splátku úverov za športovú halu a byty v mestskej časti Pšurnovice, v celkovej výške 110.040 eur," uviedla.

Podľa primátora Bytče Miroslava Minárčika tvoria najväčšiu časť príjmov daňové príjmy. "Najmä z daní za nehnuteľnosti, poplatok za komunálne odpady a drobný stavebný odpad, a tiež výnos z dane z príjmov fyzických osôb. Mesto hospodári vyrovnane a na rozdiel od iných samospráv sme dane nezvyšovali. Zvýšili sme len poplatok za komunálny odpad o 2,50 eura na osobu, čo je vo finálnej výške 38 eur za osobu za rok," priblížil.

V roku 2024 je investičnou prioritou zníženie energetickej náročnosti Materskej školy (MŠ) Hliník nad Váhom, rozšírenie kapacít komunitnej starostlivosti Zariadenia pre seniorov a denného stacionára Jesienka, zvýšenie kapacít v MŠ Dostojevského a vytvorenie zberného dvora v intraviláne mesta Bytča, dodala Brziaková.