Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Call centrum finančnej správy vlani vybavilo takmer 350.000 dopytov

Finančná správa Foto: TASR - Martin Baumann

Najvyťaženejším nástrojom pri komunikácii s verejnosťou FS je infolinka. Tá je k dispozícii počas pracovných dní od 8.00 hod. do 16.00 hod.

Bratislava 25. januára (TASR) - Call centrum Finančnej správy (FS) SR vlani vybavilo 347.962 dopytov, čo je oproti roku 2019, keď finančná správa spúšťala projekt online pripojenia elektronických registračných pokladníc (eKasa), mierny pokles. V tomto roku sa pravdepodobne počet dopytov opäť výrazne zvýši, vzhľadom na projekty ako napríklad eCommerce, eFaktúra či obojsmerná komunikácia, uviedla v pondelok FS.

"V roku 2014, keď finančná správa spustila nový portál a možnosť registrácie na elektronickú komunikáciu, vybavili zamestnanci call centra celkovo 301.089 podnetov. Toto číslo sme prekonali v roku 2019, keď konzultanti vybavili 417.378 dopytov," spresnila hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Call centrum FS poskytuje služby verejnosti v daňovej aj colnej oblasti. V colnej časti funguje od minulého roka v nepretržitom režime. V posledných týždňoch zaznamenalo nárast dopytov spojených s brexitom. Plnohodnotným komunikačným kanálom sa stal aj automatizovaný chatbot finančnej správy Taxana. Po obsahových a systémových úpravách Taxana poskytuje informácie v oblasti daní a cla, dokáže zasielať maily i pripomínať klientom dôležité termíny.

Najvyťaženejším nástrojom pri komunikácii s verejnosťou FS je infolinka. Tá je k dispozícii počas pracovných dní od 8.00 hod. do 16.00 hod. Každý mesiac, v čase termínu plnenia povinností pre daň z pridanej hodnoty a v hraničných termínoch podávania daňových priznaní na dani z príjmov a dani z motorových vozidiel, pracujú operátori v predĺžených pracovných hodinách až do polnoci.